Mag je een ballon oplaten in jouw gemeente?

Het is een feestelijk gezicht: honderden ballonnen die gelijktijdig de lucht in gaan. Regelmatig wordt bij een trouwerij of officiële opening  een aantal ballonnen opgelaten. Maar ook voor droevige momenten als een herdenking of begrafenis leent deze vorm van symboliek zich uitstekend.

Ballonnen van Withagen-attractieverhuur zijn van een hoge kwaliteit latex. Onze ballonnen zijn dus van 100% natuurlijk materiaal. Veel mensen denken onterecht dat ballonnen van plastic zijn en nauwelijks worden afgebroken door de natuur. Maar wist je dat de latex ballonnen van Withagen-attractieverhuur bijna net zo snel worden afgebroken als een eikenblad? Dit wil niet zeggen dat je ballonnen na gebruik in de natuur moet laten liggen, maar mochten er toch resten ergens achterblijven is dit minder schadelijk dan je waarschijnlijk dacht.

Speciaal om het voor jou duidelijk te maken geven we hieronder een lijst van gemeenten waar een ballonoplating niet is toegestaan. Wij kunnen niet garanderen dat deze lijst volledig is, vraag dus vooraf bij je gemeente of een ballonoplating is toegestaan, of dat er een vergunning nodig is.

Ballonnen mogen niet worden opgelaten in de gemeenten:

Brummen

Den Haag

Den Helder

Drechterland

Goes

Heemstede

Olst-Wijhe

Schiermonnikoog

Zeist

Zoetermeer